13 Düşük Karbonhidratlı Meyve ve Sebzeler
Makale İçeriği
Taze meyve ve sebzeler genellikle yağ ve kalorileri düşüktür, ancak çeşitli miktarlarda karbonhidrat ve şeker içerirler. Alımlarını yönetmeye çalışan insanlar için karbonhidrat içeriğini bilmek yardımcı olur düşük karbonhidratlı meyve ve sebzeler nelerdir konusunda yapılan araştırmalar, bir dizi taze meyve ve sebze yemenin , kanser , kalp hastalığı ve tip 2 diyabet dahil olmak üzere en yaygın hastalık ve ölüm nedenlerinin riskini azaltmaya yardımcı olabileceğini göstermektedir. Bu yazıda düşük karbonhidratlı meyve ve sebzeler nelerdir sizlere hazırladığımız liste ile sunuyoruz.
Taze meyve ve sebzeler genellikle yağ ve kalorileri düşüktür, ancak çeşitli miktarlarda karbonhidrat ve şeker içerirler. Alımlarını yönetmeye çalışan insanlar için karbonhidrat içeriğini bilmek yardımcı olur.
Araştırmalar, bir dizi taze meyve ve sebze yemenin, kanser ,kalp hastalığı ve tip 2 diyabet dahil olmak üzere en yaygın hastalık ve ölüm nedenlerinin riskini azaltmaya yardımcı olabileceğini göstermektedir
İlginizi Çekebilecek Yazılarımız
- Hemen Bakın Kalbe İyi Gelen Yiyecekler
- Hemen Bakın Dengeli Beslenme
Düşük Karbonhidrat İçeren Meyveler Listesi
Meyveler çoğu sebzeden daha yüksek karbonhidrat içeriğine sahip olma eğilimindedir, çünkü doğal olarak oluşan şekerler içerirler.Düşük karbonhidratlı meyve ve sebzeler de vardır. Ancak bu, insanların onlardan kaçınmaları gerektiği anlamına gelmez.
Karbonhidrat alımını izleyen insanlar, bazı meyvelerin daha fazla suya sahip olduğunu da belirtmelidir. Bu, 100 g porsiyon başına daha az karbonhidrat sağladıkları anlamına gelir. işte Düşük karbonhidratlı meyve ve sebzeler listemiz.
1. Karpuz
Bu yaz meyvesi, 100 g meyve başına sadece 7.55 g ile en düşük karbonhidrat içeriğine sahiptir. Aynı zamanda iyi bir A vitamini kaynağıdır ve yüksek su içeriğine sahiptir, bu da onu büyük miktarda yüksek bir gıda haline getirir. Karpuz ayrıca daha az kalori sağlarken dolgunluk hissine de yol açabilir.
Düşük karbonhidratlı meyve ve sebzeler arasında yer alan karpuz yaz aylarında tatlı ihtiyacınızı gidermek için oldukça iyi bir seçim olabilir yemeklerinize veya salatalarınıza ekleyebilirsiniz.
2. Çilek
Meyveler düşük karbonhidratlı meyve ve sebzeler listemizi inceleyenler için popüler bir seçimdir ve çilekler herhangi bir meyveden en azına sahiptir. Her 100 g çilek, 7.68 g karbonhidrat sağlar. Ayrıca mükemmel potasyum ve C vitamini kaynaklarıdır .
3. Kavun
Bu turuncu kavun popüler bir yaz meyvesidir ve 100 g başına sadece 8.16 g karbonhidrat içerir. Düşük karbonhidratlı meyve ve sebzeler arasında yer alan kavun yaz aylarında vazgeçilmez meyvedir tatlılarda salatalarda kullanılabilir. Bazı insanlar ton balığı salatası ile kavun ve honeydew dahil kavun yemeyi sever.
4. Avokado
Avokado, nispeten düşük karbonhidrat içeriğine sahip meyvelerdir. Her 100 g avokado için, bir kişi tahmini 8.53 g karbonhidrat alır.
Avokado ayrıca iyi bir tekli doymamış yağ kaynağıdır. Bunlar kalp ve kan damarları üzerinde koruyucu etkilere sahip olabilir.
5. Kavun (honeydew)
Başka bir kavun türü olan honeydew, her 100 g için yaklaşık 9.09 g karbonhidrat sağlar. Aynı zamanda mükemmel bir C vitamini kaynağı ve potasyum kaynağıdır. Düşük karbonhidratlı meyve ve sebzeler arasında yer alan kavun içerisinde bulundurduğu potasyum, iyi tansiyonun korunmasına , asit seviyelerinin dengelenmesine ve sağlıklı metabolizmanın teşvik edilmesine yardımcı olan bir elektrolittir.
6. Şeftali
Şeftali, mevcut daha tatlı meyveler arasında yer aldıkları göz önüne alındığında şaşırtıcı derecede düşük bir karbonhidrat içeriğine sahiptir. Her 100 g meyve için, bir kişi 9.54 g karbonhidrat alır .
Düşük karbonhidratlı bir atıştırmalık için, biraz süzme peynir ile şeftali servis edin veya bir şeftali ve yaban mersini smoothie deneyin.
Düşük Karbonhidrat İçeren Sebzeler Listesi
Herhangi bir diyette sebzeler önemli bir beslenme kaynağıdır. Karbonhidrat alımını kısıtlarken, besin sağlamak için karbonhidrat kontrollü bir diyetin bir parçası olarak özellikle faydalıdırlar.
Sebzeler lif bakımından zengindir ve porsiyon başına diğer kalorilerde diğer gıda gruplarından daha düşüktür. Ayrıca vitaminler, mineraller ve fitokimyasallar da dahil olmak üzere çok çeşitli sağlıklı bileşikler içerirler.
İlginizi Çekebilecek Yazılarımız
- Hemen Bakın: Bitkisel Protein Kaynakları
- Hemen Bakın: Vitamin Eksikliği Belirtileri
7. Salatalık
Salatalık, herhangi bir salataya ferahlatıcı ve besleyici bir etki yaratır. Salatalık 100 g porsiyon başına sadece 2.16 g karbonhidrat içerir.
Soyulmuş salatalıklar, 3.63 g karbonhidrat sağlar, bu da bir kişinin postunu yemekten hoşlanıp hoşlanmamasını yüksek dereceli düşük karbonhidratlı bir sebze yapar.
Bununla birlikte, bir salatalığın besin maddelerinin çoğu deride bulunur. Bu nedenle, insanlar salatalığın geri kalanıyla birlikte cildi yemeye çalışmalıdır. Karbonhidrat kontrollü bir diyet uygulayanlar,
8. Buzdağı Marul
Buzdağı marul, genel besin içeriğinin düşük olmasına rağmen, belki de en popüler sebzelerden biridir.
Bununla birlikte, buzdağı marulunda 100 g’da sadece 2.97 g karbonhidrat bulunur.
Düşük karbonhidratlı meyve ve sebzeler arasında yer alan marul çeşitli besin maddelerine sahip düşük karbonhidratlı salata oluşturmak için bu listede yer alan diğer sebzelerle karıştırılabilir.
9. Kereviz
Kereviz, salata ve güveç ile iyi giden çok yönlü bir sebzedir. Bu sebze, buzdağı maruluyla aynı miktarda karbonhidrat sağlar ( 100 g başına 2.97 g). Düşük karbonhidrat diyetinin bir parçası olarak birçok öğüne tatmin edici bir krema ekleyebilir.
10. Beyaz Mantarlar
Mantarlar 100 g başına sadece 3.26 g karbonhidrat sağlar. İnsanlar sağlıklı, düşük karbonhidratlı bir kahvaltı için onları yumurta akı omletine ekleyebilirler. Düşük Karbonhidratlı Meyve ve Sebzeler ile ilgili bazı araştırmalar, mantarların kalp sağlığını koruyabileceğini ve bazı kanser ve tip 2 diyabet riskini azaltabileceğini göstermektedir.
11. Ispanak
Her 100 g ıspanak 3.63 g karbonhidrat sağlar. Bu, fincan başına sadece 1 g civarındadır.
Ispanak hayati bir demir, kalsiyum ve magnezyum kaynağıdır ve bu temel minerallerin vejetaryen veya vegan diyetinde desteklenmesi için özellikle yararlı olabilir. İnsanlar salataları, makarna yemeklerini ve sargılarını güçlendirmek için ıspanak kullanabilir.
Ispanağın birçok sağlık faydası hakkında daha fazla bilgiyi buradan edinebilirsiniz.
12. İsviçre Pazı
İsviçre pazı, besin değeri yüksek bir yapraklı sebzedir. Her 100 g porsiyonda sadece 3.74 g karbonhidrat sağlar. İnsanlar çorbalarda veya sarımsakla sote edilmiş İsviçre pazılarının tadını çıkarabilirler.
13. Domatesler
Domates bir baklagiller türüdür. Her 100 g için sadece 3.89 g karbonhidrat içerirler. Domatesler çok yönlüdür. İnsanlar onları çiğ olarak tüketebilir, kızartabilir veya salataya atabilir. Sadece lezzetli değil, aynı zamanda bir kişinin inme riskini de azaltabilirler.
İlginizi Çekebilir: Gıda Bağımlılığı Belirtileri
https://www.medicalnewstoday.com/articles/318601.php#summary