Yenmesi Gereken Sağlıklı Tohumlar
Makale İçeriği
Sağlıklı beslenme için hangi tohumları tüketmelisiniz? ‘Yemeniz Gereken Tohumlar’ başlıklı blog yazımızda, sağlık yararları açısından zengin olan tohumları ve bunların nasıl tüketilmesi gerektiğini bulacaksınız. Beslenme planınıza ekleyebileceğiniz besleyici tohumların listesi için okuyun.
Yabani Pirinç
Büyük bir Sürpriz! Yabani pirinç diğerleri gibi bir pirinç değil, aslında bir ot tohumu. Protein bakımından diğer tahıllardan daha yüksektir ve beyaz pirinçten çok daha fazla antioksidan vardır. Ayrıca folat, magnezyum, fosfor, çinko, B6 vitamini ve niasin sağlar. Pirinç pilavında yumuşaktır ve sıcak taneler yeşil salatalara doyurucu bir katkı sağlar.
Chia Tohumu
Chia, reklamlarda komik çömleklerden filizlendiğinden beri uzun bir yol kat etti. Günümüzde, bu tohumlar en iyi süper yiyecek olarak bilinir ve iyi sebeplerle. Sadece 1 ons (bu 2 çorba kaşığı) yaklaşık 10 gram lif içerir. Bir karıştırıcıda öğütülmüş chia tohumu, yoğurt veya sebzeler için mükemmel çıtır çıtır çörek yapar. Onları meyve suyu veya badem sütü gibi bir sıvıya batırdığınızda yumuşak ve kaşıklanabilir hale gelirler: puding için akıllı bir takas.
Kabak Çekirdeği
Kabak çekirdeği, kalp sağlığınızı artıran, vücudunuzun enerji kazanmasına yardımcı olan ve kaslarınıza güç sağlayan önemli bir mineral olan magnezyum bakımından zengindir. Yıllar boyunca bir çorbada veya salata kabında saklanan çekirdek, mısır gevreği ile veya ev yapımı karışımı olarak yiyin.
Nar Taneleri
Arils de denir, bunlar meyvenin içinden çıkardığınız tatlı, mücevher benzeri boncuklardır. C vitamini ve antioksidanlar yüksek. Bir fincan nar tohumunun bir bardağı sadece 130 kaloriye sahiptir ve hafif bir atıştırmalıktır. Bir salataya veya tam tahıllı bir kaba atılırsa, yemek tabağınıza sulu bir lezzet ve renk katarı eklerler.
Keten Tohumu
İnsanlar bunları M.Ö. 9000’e kadar sağlıklı bir yaşam için yiyorlar. Yeterince balık yemezseniz, diyetinize keten tohumu eklemelisiniz, omega-3 yağ asitlerini, kalbe iyi gelen sağlıklı yağları elde etmenize yardımcı olabilir. Bu önemli besin maddesinin en iyi bitki kaynağıdır ve size de iyi bir lif besini verir. Tohumlar keten unu içine öğütüldüğünde, kan basıncının düşmesine yardımcı olabilirler. Keten güzel, cevizli bir tada sahiptir. Yulaf ezmesi, gözleme hamuru ya da salataya bir kepçe ekleyin.
Kenevir Tohumu
Hafif, cevizli lezzetli yemeklerle iyi bir şekilde eşleşir. Ayrıca bol miktarda proteine sahiptir. Kenevir ayrıca iyi bir omega-3 yağ asidi kaynağıdır. Bütün tohumları kullanabilir, salataların üzerine serpilir veya tam tahıllı yiyecekleri kullanabilir veya normal süt ürünlerinizin yerine kullanmak için kenevir sütünü deneyebilirsiniz.
Ay Çekirdeği
Bu Ay çekirdekleri, lezzetli oldukları kadar sizin için her şeyden daha iyidir. bir porsiyon günlük E vitamininizin yarısına sahiptir. Ayrıca sağlıklı yağları da yüksektir. Ekstra lezzet ve beslenme için onları bir sonraki vejetaryen burger grubunuza ekleyin. Ayçekirdeği, aynı zamanda sabah kahvaltınıza mükemmel bir katkı sağlar. Ve tabii ki, Çekirdekleri unutmamak gerekir
Susam Taneleri
Hamburgerin üstünde ki o küçük beyaz noktalar sadece dekorasyon için orada değil. Susam tohumu orada en çok yararlı şeylerden biridir. yemekler için iyi bir süsleme şekli olan susam taneleri, kolesterolü düşüren bir tür yağ asidi bakımından yüksektir. Bir macuna öğütülür, fındık alerjisi olanlar için yer fıstığı yağı olan tahini yapılır. (Aynı zamanda humusun ana maddesidir.) Bütün tohumlar lif ve protein yönünden zengindir.
Kinoa Tohumu
Yemeniz Gereken Tohumlar listesinde son olarak kinoada gelmektedir. Kinoa, Chenopodium quinoa adı verilen otsu bir bitkinin tohumudur. Aynı zamanda ıspanakgiller familyasına dahildir. Etli ve besleyici yaprakları bulunur. Bitki de açan çiçekler zengin besin kaynağıdır. Daha sonrasında tohumlara dönüşmektedir. Kinoa bitkisinin yenilen kısımları çiçeklerinden tohuma dönüşmüş olan kısımlarıdır. İçinde barındırdığı besin öğeleri sebebiyle Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) tarafından astronotların beslenmesinde kullanılması sebebiyle astront gıdası olarakta bilinmektedir.